Η αναβάθμιση Alonzo του Cardano τρέχει ήδη χιλιάδες έξυπνα συμβόλαια

Cover image

Η τρίτη μεγαλύτερη πλατφόρμα blockchain στον κόσμο άνοιξε τον δρόμο στα smart contracts παρέχοντας στους προγραμματιστές τη δυνατότητα να δημιουργούν εφαρμογές που μπορούν να αξιοποιήσουν τις προηγμένες δυνατότητες του blockchain του.

Η αναβάθμιση Alonzo σηματοδοτεί το πρώτο στάδιο στα σχέδια του δημιουργού Charles Hoskinson να προωθήσει ένα πιο δίκαιο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα με μειωμένο νομισματικό και περιβαλλοντικό κόστος.

Το Blockchain πρόκειται να παίξει κεντρικό ρόλο στο μέλλον των εφαρμογών. Στην πραγματικότητα, το  61% των προγραμματιστών λογισμικού λένε ότι το blockchain είναι «παιχνίδι αλλαγής» . Χτίζοντας αποκεντρωμένες εφαρμογές - ή «dApps» - στο blockchain, οι προγραμματιστές ελαχιστοποιούν τους συμβιβασμούς ασφαλείας των παραδοσιακών εφαρμογών, που ζουν σε κεντρικό διακομιστή, χρησιμοποιώντας την ασφάλεια ενός παγκόσμιου δικτύου χιλιάδων υπολογιστών.

Ωστόσο, η δημιουργία εφαρμογών στο blockchain ήταν μέχρι τώρα απρόσιτη για πολλούς προγραμματιστές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν υψηλό και απρόβλεπτο κόστος, καθώς και ενεργειακές ανεπάρκειες.

Ως αποτέλεσμα, η εφαρμογή blockchain για μικρότερες επιχειρήσεις δεν ήταν συχνά μια πραγματικά βιώσιμη επιλογή χωρίς συμβιβασμούς.

Ενεργειακή απόδοση

Το blockchain χρησιμοποιεί έναν καινοτόμο μηχανισμό για την επαλήθευση συναλλαγών, πράγμα που σημαίνει ότι το σύνολο του δικτύου είναι σημαντικά πιο ενεργειακά αποδοτικό από το Bitcoin. Η ικανότητά του να προβλέπει με ακρίβεια το κόστος συναλλαγής παρέχει επίσης σταθερότητα τιμών, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές χωρίς να διακινδυνεύουν χαμένες συναλλαγές ή απροσδόκητα υψηλό κόστος.

Αυτό το έτος ήταν κομβικό για την IOHK, την εταιρεία που είναι πίσω από το Cardano. Τον Απρίλιο, ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη συμφωνία blockchain στον κόσμο. Σε πέντε εκατομμύρια δασκάλους και μαθητές στην Αιθιοπία δόθηκαν άμεσα επαληθεύσιμες ταυτότητες, διευκολύνοντας τον καλύτερο προγραμματισμό των μαθημάτων, την παρακολούθηση της προόδου των μαθητών και επιτρέποντας στην κυβέρνηση να έχει καλύτερη αντίληψη των μελλοντικών αναγκών και κενών σχεδιασμού εργατικού δυναμικού. Για τους φοιτητές, τους επέτρεψε επίσης να μοιραστούν επαληθεύσιμα στοιχεία προσόντων με τους εργοδότες.

Αυτή η αναβάθμιση είναι το αποκορύφωμα έξι χρόνων απίστευτα σκληρής δουλειάς με μερικά από τα πιο λαμπρά μυαλά στο blockchain και όχι μόνο
Αυτή τη φορά το επόμενο έτος, θα υπάρχουν χρήσιμες και σε ορισμένες περιπτώσεις αποκεντρωμένες εφαρμογές που θα αλλάξουν τη ζωή στο σύστημα και θα μετατρέψουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε δισεκατομμύρια ανθρώπους κατά την επόμενη δεκαετία